Skriftskolan – den kreativa vägen till ett färdigt manus


Går det att lära någon att bli bättre på att skriva konstnärligt och kreativt, att hitta sitt eget skrivande? Absolut! Vår lilla men stora skrivarskola i hjärtat av Helsingfors har sedan år 2018 varit med om att handleda skrivande människor mot sin dröm om ett riktigt författarskap. Skriftskolan är också, och vill vara, det litterära och skrivande sammanhang så många saknar. Med flera utgivna böcker som har fått sin början under den ettåriga kursen kan vi med tillförsikt säga att vi har ett välbeprövat pedagogiskt koncept.

Undervisningen pågår i ett år under fyra kurshelger med närundervisning per termin. Därtill erbjuder vi personlig handledning med ditt arbete med ett eget manus. Författarbesök och en gedigen genomgång av alla litterära genrer erbjuds. Därtill övar du dig på att uttrycka dig skönlitterärt via skrivövningar under kursens gång.

Vägen från idé till färdigt manus är lång, men med stadig hjälp på färden och en skärpning av de egna litterära verktygen blir den också spännande och inspirerande. Att skriva är en upptäcktsresa in i de egna landskapen – det enda som kan stoppa dig är du själv.

Alla olika genrer är välkomna.

Som handledare fungerar författarna Johanna Holmström och Hannele Mikaela Taivassalo.

Ansökningstid från maj till och med 13 augusti 2023 med kursstart i september. Kursavgiften är 300 € per termin (600 €/läsår.)

Ansökan görs via länken https://hangosommaruni.fi/studieprogram/43-kurser/fortbildning/skriftskolan/312-skriftskolan-vi med ett textprov på 1–3 A4 och en presentation av den sökande på högst en A4 som sedan skickas till skriftskolan@gmail.com

Skriftskolan informerar kontinuerligt om relevanta datum och tidpunkter.

Skriftskolan arrangeras i samarbete med Hangö sommaruni.

Preliminära kursdatum för läsåret 2023–24 är:

16-17 september

21-22 oktober

18-19 november

16-17 december

20-21 januari

17-18 februari

13-14 april

25-26 maj